Turvallisuusjärjestelmä kotiin

Turvallisuusjärjestelmä kotiin

Turvallisuutta kaikkien tarpeisiin

Se tunne, kun joku on käynyt kodissasi tai mökissäsi, ehkä vienyt mukanaan jotakin korvaamatonta. Ne epätoivon hetket, kun huomaat vesivahingon tai palovaurion, kun on jo liian myöhäistä. Me pidämme huolen siitä, ettei näitä tilanteita pääse syntymään.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa murtaudutaan jonkun kotiin joka toinen tunti. Asuntopaloja syttyy joka kolmas tunti. Vakuutusyhtiöt maksavat joka päivä noin sata korvausta vesivahingoista.

Välttääksesi nämä tilanteet kannattaa kääntyä Etelävartioinnin puoleen. Meiltä saat kattavat turvallisuusratkaisut murtojen, vesivahinkojen ja asuntopalojen välttämiseksi.

– Teemme maksuttoman kartoituskäynnin kohteessa ja suunnittelemme siihen sopivan turvajärjestelmän. Meillä on jo 1 300 asiakasta kytkettynä hälytyskeskukseemme ja asennamme viidestä kahdeksaan uutta järjestelmää viikottain, toimitusjohtaja Bo Heinström sanoo.

Ihmiset ovat perinteisesti halunneet suojata kotinsa varkailta. Avuksi siihen löytyy esimerkiksi liikkeentunnistimet, ovitunnistimet ja valvontakamerat. Mutta murtoja tehdään kuitenkin aallottain ja meidän turvaratkaisut kattavat muitakin ongelma-alueita.

– Meidän näkemys on, että vesivaurioissa piilee suurin riski. Siksi suosittelemmekin, että astian- ja pyykinpesukoneiden alle asennetaan kosteustunnistimet, Heinström sanoo.

Kosteustunnistin hälyttää, jos jokin vuotaa. Tällöin tilanteeseen voidaan reagoida ajoissa ja siten välttää suuremmat taloudelliset vahingot.

Kuumuus ja kylmyys

Turvallisuusjärjestelmään voi myös kuulua savutunnistimet.

– Savutunnistimia löytyy sekä langallisia että langattomia malleja. Jos paristot ovat loppumassa, välittää järjestelmä tiedon siitä hälytysvastaanottokeskukseemme automaattisesti, Heinström sanoo.

Uudisrakennuksissa laki vaatii langallisia ja sarjaankytkettyjä savutunnistimia.

– Uusissa projekteissa kannattaa olla meihin yhteydessä jo suunnitteluvaiheessa. Silloin voidaan sijoittaa johdot optimaalisesti turvalaitteistoa ajatellen.

Vapaa-ajan asuntoihin voi olla viisasta asentaa lämpötilatunnistimet, jotka hälyttävät, jos sisälämpötila laskee alle toivotun rajan. Hälytys on merkki siitä, että talon sähkö- tai lämmitysjärjestelmässä on jotakin vikaa. Näin voidaan välttää kylmyyden aiheuttamat vahingot, kuten esimerkiksi jäätyneet putket.

Lämpötilatunnistimien kautta voidaan kauko-ohjata esimerkiksi kesämökin lämpötilaa niin, että on mukavaa tulla viikonlopuksi jo valmiiksi lämpimään mökkiin.

Useimpiin kokonaisuuksiin voidaan myös kytkeä kameravalvonta.

– Jos kameroita asennetaan suosittelemme, että ne sijoitetaan talon ulkopuolelle, jotta arkaa ja henkilökohtaista kuvamateriaalia ei päätyisi vääriin käsiin. Riskit ovat samanlaisia kuin kannettavan tietokoneen tai älypuhelimen kanssa. Nyrkkisääntönä on salasanan vaihtaminen aina ennen kuin laite kytketään verkkoon.

Koska kiinnostus veneiden perämoottoreita kohtaan on varkaiden keskuudessa kova, on yhä yleisempää, että valvontakamera suunnataan kohti laituria.

– Kameratekniikka on mennyt valtavasti eteenpäin viime vuosina. Laatu on parantunut merkittävästi ja samalla hintataso on laskenut, Heinström sanoo.

Osto vai vuokra

On kaksi tapaa hankkia turvallisuusjärjestelmä – vuokraaminen tai ostaminen. Vuokraamalla järjestelmän olet sidottu palveluntuottajaan. Jos irtisanot sopimuksen, järjestelmä palautetaan palveluntuottajalle. Ostaessasi järjestelmän voit vapaasti valita keneltä palvelut hankit.

– Kannattaa varmistaa, että valitsemallasi valvontayhtiöllä on hälytysvalmius alueellasi. Toisin sanoen, että heillä on oikeasti vartija lähistöllä hädän hetkellä. Meillä on 15 minuutin valmiusaika. Millään yhtiöllä ei ole hälytyssopimusta poliisin tai pelastuslaitoksen kanssa, vaikka he niin antavat ymmärtää. Se on lähinnä urbaani legenda.

Kuten muitakin kodin laitteita, myös turvajärjestelmiä voi yhä enemmän ohjata erilaisten sovellusten avulla. -Tänä päivänä voidaan rakentaa melkein mitä tahansa, Heinström sanoo.

Tehokas peruspaketti voi esimerkiksi sisältää kaksi liikkeentunnistinta, savutunnistimen ja ovitunnistimen. Käyttöönotto maksaa vuokralla (alkaen) 399 euroa, kuukausivuokra on 45 euroa. Ostettuna käyttöönotto maksaa (alkaen) 900 euroa. Jos haluat olla kytkettynä Etelävartiointiin ostamallasi laitteistolla, maksat 35 euron kuukausimaksun.

-Myymme erilaisia paketteja, mutta yleensä räätälöimme juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Helpointa on ottaa meihin yhteyttä, niin tullaan käymään, Bo Heinström sanoo.