Usein kysytyt kysymykset rekrytoinnissa ja työnhaussa
REKRYTOINTI
Miten voin hakea Etelävartioinnille töihin?
Hienoa, että työskentely meillä kiinnostaa! Työtehtäviimme voit hakea itsellesi mieluisimmalla tavalla, tapoja on useampia.
– Lähetä työhakemus avoimen hakemuslomakkeemme kautta.
– Soita henkilöstöpäälliköllemme, esittele itsesi ja varaa haastatteluaikasi.
– Lähetä työhakemuksesi ja ansioluettelosi henkilöstöpäälliköllemme sähköpostitse.
– Lähetä sosiaalisen median kanavissamme (Facebook ja Instagram) yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä puhelinhaastatteluajan sopimiseksi.
Mistä näen avoimet työtehtävänne?
Avoimet työtehtävämme pääset katsomaan nettisivujemme Avoimet työpaikat -sivulta. Mikäli avoimissa tehtävissä ei ole tarpeeseesi soveltuvaa tehtävää avoinna, voit myös jättää avoimen työhakemuksen, jolloin olemme sinuun yhteydessä soveltuvan tehtävän avautuessa. Voit olla myös yhteydessä henkilöstöpäällikköömme työskentelymahdollisuuksien kartoittamiseksi.
Voinko työskennellä Etelävartioinnilla alle 18-vuotiaana?
Lainsäädäntö edellyttää vartijan ja järjestyksenvalvojan tehtäviin täysi-ikäisyyttä. Voit kuitenkin tiedustella mahdollisia muita tehtäviä henkilöstöpäälliköltämme.
Voinko hakea Etelävartioinnille töihin, vaikka minulla ei ole vartijan- tai järjestyksenvalvojan peruskoulutusta?
Kyllä, kunhan olet valmis suorittamaan kortin sekä täytät kortin saamiseksi asetetut vaatimukset. Autamme mielellämme korttikoulutuksen suorittamiseen liittyvissä asioissa.
Voiko Etelävartiointi kustantaa vartijan- tai järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen?
Kyllä, kustannamme mielellämme vartijan- tai järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen henkilölle, joka sitoutuu työskentelemään meillä.
Voiko Etelävartioinnilla toteuttaa työharjoittelun tai oppisopimuskoulutuksen?
Kyllä, Etelävartiointi tarjoaa vuosittain useampia harjoittelu- ja oppisopimuspaikkoja erityisesti turvallisuusalan opiskelijoille. Olethan henkilöstöpäällikköömme yhteydessä tai jätäthän avoimen työpaikkahakemuksen, jossa kerrot:
– minkä tyyppistä harjoittelu/oppisopimuspaikkaa haet
– omaatko aikaisempaa työkokemusta turvallisuusalalta
– mikä on työharjoittelun/oppisopimuksen ajankohta ja kesto
– millaisia työtehtäviä haluaisit harjoittelussasi/oppisopimuksessa oppia
– mille paikkakunnalle/alueelle etsit harjoittelu/oppisopimuspaikkaa
Miten voin hakea kesätöitä Etelävartioinnilta?
Aloitamme kesätyöntekijähaun tyypillisesti helmi-maaliskuun aikana. Lisätietoa kesätyöntekijän tehtävistä pääset lukemaan Kesätyöt -sivultamme. Kesätöitä voit hakea olemalla suoraan yhteydessä henkilöstöpäällikköömme tai vaihtoehtoisesti täyttää sivulta löytyvän kesätyöhakemuslomakkeen.
TURVALLISUUSALAN KOULUTUS
Millainen on vartijan koulutus?
Työskennelläksesi yksityisellä turvallisuusalalla vartijan työtehtävissä, sinun tulee täyttää vartijan kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset. Vartijana työskentely edellyttää vartijan koulutuksen suorittamista sekä poliisiviranomaisen myöntämää vartijakorttia.
Vartijana työskentelyyn vaaditaan peruskoulutus, joka koostuu väliaikaisen vartijan koulutuksesta (40h) sekä vartijan peruskoulutuksesta (80h). Sitoutuneille tekijöille tarjoamme vartijakorttikoulutuksen. Vartijan 80 tunnin koulutukseen voivat osallistua ainoastaan henkilöt, jotka ovat suorittaneet 40 tunnin väliaikaisen vartijan koulutuksen.
Osallistuja saa koulutuksen suorittamisesta todistuksen, jolla hän voi hakea poliisilta vartijakorttia. Kortti on voimassa enintään 5 vuotta kerrallaan. Vartijaksi hyväksymisen myöntää poliisilaitos.
Mitä vartijan koulutus pitää sisällään?
Vartijan koulutus pitää sisällään mm. turvallisuusalan lainsäädäntö, vartijan toimivaltuudet ja velvollisuudet, varusteiden käyttö ja vartijan työhön liittyvien asiakirjojen laadinta, palo- ja poistumisturvallisuuden varmistaminen, rakenteellisen suojauksen ja teknisten laitteiden toimintaperiaatteiden tunteminen, fyysisen voimankäytön perusteiden hallinta sekä voimankäyttöön ja voimankäyttövälineisiin liittyvän säädösperustan tunteminen.
Kenet voidaan hyväksyä vartijaksi?
Vartijaksi voidaan hyväksyä 18 vuotta, mutta ei 68 vuotta täyttänyt, rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva henkilö. Hyväksymisen edellytyksenä on lisäksi vartijan peruskoulutuksen hyväksytty suorittaminen.
Lisätietoa vartijakortin hakemisesta.
Mikä on väliaikainen vartijakortti?
Väliaikaiseksi vartijaksi voidaan hyväksyä kertaluonteisesti henkilö, joka on hyväksytysti suorittanut väliaikaisen vartijan koulutuksen (vähintään 40 tuntia). Väliaikainen vartija voi työskennellä turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan palveluksessa vartioimistehtävissä enintään neljän (4) kuukauden ajan. Väliaikaiseksi vartijaksi hyväksymisen myöntää poliisilaitos.
Voitkin aloittaa työskentelyn vartioimistehtävissä, kun vartijan koulutuksesta on suoritettu 40 tuntia ja poliisilaitos on hyväksynyt sinut väliaikaiseksi vartijaksi.
Lisätietoa väliaikaisen vartijakortin hakemisesta.
Missä vartijan koulutusta järjestetään?
Vartijan koulutusta järjestävät mm. oppilaitoksista Taitotalo, Hyria, Omnia ja Careeria.
TYÖSKENTELY TURVALLISUUSALALLA
Mitä voivat olla vartijan tehtävät Etelävartioinnilla?
Vartijat voivat työskennellä meillä mm.
– Paikallisvartijana, jolla tarkoitetaan vartiointia yhdessä toimeksiantokohteessa
– Piirivartijana, jossa vartiointi tapahtuu useammassa eri toimeksiantokohteessa siirtyen kohteesta toiseen tyypillisesti autolla. Piirivartijan tehtäviin Etelävartioinnilla kuuluvat myös murto- tai muihin hälytyksiin liittyvät tarkastustehtävät.
– Myymälävartijana, huolehtien asiakasliikkeen turvallisuudesta
– Turvatarkastajana toimien turvatarkastustehtävissä
– Hälytyskeskuspäivystäjänä, vastaanottaen hälytyksiä 24/7 päivystävässä
hälytystenvastaanottokeskuksessamme
– Aulavartijana vastaanotto- ja opastustehtävissä
– Henkilösuojaustehtävissä sekä mahdollisesti muissa vartijan toimivaltuuksiin kuuluvissa tehtävissä.
Paljonko vartija saa palkkaa?
Vartijan palkka koostuu peruspalkasta ja lisistä, jotka on määritelty työehtosopimuksessa. Peruspalkka määräytyy työtehtävän vaativuuden sekä työskentelypaikkakunnan mukaan ja vaihtelee noin 1 673 €:n ja 2 000 €:n välillä kuukaudessa työsuhteen ollessa kokoaikainen. Lisiä maksetaan ilta-, yö-, lauantai- ja sunnuntaitunneista, ja ne saattavat muodostaa merkittävänkin osa kokonaispalkasta.
Mitä työehtosopimusta vartijan työssä sovelletaan?
Vartiointialan työehtosopimusta sovelletaan kaikissa vartioimisliiketoimintaa harjoittavien yritysten palveluksessa olevien työntekijöiden työsuhteissa.
Millaiset ovat vartijan työskentelyajat?
Vartijan työskentelyajat riippuvat työtehtävästä ja asiakaskohteesta. Vartijoita tarvitaan vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä ja täten työskentelyajat voivat sijoittua ilta- ja yöajankohdille kuin päivisin toimistoaikojen sisälle. Asiakaskohteen tarpeista riippuen vartijoita voidaan tarvita myös keskipäiviin ja alkuiltoihin sijoittuen, ikään kuin välivuoroihin. Etelävartioinnilla vartijat voivat työskennellä vuorotyössä tai vakiotyöajalla yhdessä vuorossa, riippuen asiakaskohteesta.
Voinko tehdä nykyisen työni tai opintojeni ohella satunnaisia keikkatöitä Etelävartioinnille?
Kyllä voit, etsimme jatkuvasti myös keikkatyöntekijöitä, joille voimme tarjota työvuoroja esimerkiksi sairastapausten tai lisätilausten kohdalla. Keikkatyöntekijänä voit itse määritellä työskentelyaikasi ja ottaa vastaan tarjottuja vuoroja aikataulujesi mukaisesti. Toivomme keikkatyöntekijöiltä halukkuutta oman osaamisen kehittämiseen ja ylläpitämiseen, joka näyttäytyy säännöllisenä vuorojen tekemisenä. Keikkatyöntekijän tehtävät soveltuvat hyvin extratyöksi tai opintojen ohelle. Vartiointitehtävien tekeminen edellyttää kuitenkin vartijakoulutuksen suorittamista sekä hyväksymisen hakua poliisilaitokselta. Tarjoamme mielellämme vartijakoulutuksen sitoutuneille tekijöille.